ALHM130 Проект: Стандартизация в луксозното хотелиерство
Анотация:
Извършва се анализ на три международни стандарти и приложението им в луксозното хотелиерство

Преподавател(и):
доц. Теодора Ризова д-р
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят:
• международните стандарти разработени от Международната организация по стандартизацията в луксозното хотелиерство.
• директивите, нормите, решенията и препоръки на Европейския съюз и Европейската комисия, засягащи туристическото право и установяващи общите минимални стандарти в туристическата индустрия.
• Принципите, приоритетите и основните дейности на Европейската общност в туристическия сектор
2) могат:
• да прилагат Международните стандарти в луксозното хотелиерство, директивите, нормите, решенията и препоръки на Европейския съюз и Европейската комисия, засягащи туристическото право и установяващи общите минимални стандарти в туризма.
• да анализират приоритетите и основните дейности на Европейска Общност в туристическия сектор.
• да прилагат получените общотеоретични и специални знания при и осъществяването на туристически дейности в луксозното хотелиерство
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
• Теория на пазарната икономика
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Проект
Език, на който се води курса:
Български
Теми, които се разглеждат в курса:
- Приложение на международните стандарти в луксозното хотелиерство Директиви, норми, решения и препоръки на Европейския съюз и Европейската комисия, засягащи туристическото право и установяващи общите минимални стандарти в туризма.Анализ на Директива на ЕС засягаща туристическото право(Директива (ЕС) 2015/2302 на Европейския парламент)
Литература по темите:
Ризова, Т, Регулации и стандарти в туризма, изд. Аскони, София, 2014г
Стандартизацията- предимство и постижения(https://istoko.files.wordpress.com/2014/01/basic.pdf)
STANDARDISATION: SUPPORTING EUROPE’S ASSERTIVE GLOBAL ROLE STANDARDS IN EVERY DAY LIFE(file:///C:/Users/User/Downloads/standardisation%20factsheet.pdf