Електронен каталог

ас. д-р Велислава Донкина

ас. д-р Велислава Донкина
Академична длъжност:
асистент
Департамент:
Когнитивна наука и психология
Телефон:
Приемно време:
Понеделник 16:15-18:00 401 I Корпус
Вторник 15:45-18:00 401 I Корпус

Професионална автобиография:


Д-р Велислава Донкина е клиничен психолог и доктор по психология към БАН, кандидат по психоанализа към Чикагски психоаналитичен институт и член на Американската психоаналитична асоциация и Американската асоциация по детска психоанализа. Специализира психоаналитична психосоматика в IPSO Pierre Marty, Paris.

Работи в областта на развитието и организирането на немедицинската грижа в болнична среда в България. Ръководила е първото по рода си психоаналитично отделение в болнична институция – Звеното за психологична и немедицинска грижа в Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания, Центъра за психоанализа и медицина и Национален център за психосоматична терапия в мбал Надежда.

Сертифициран водещ на Балинтови групи.

Член на Международната асоциация по психоонкология, Международната асоциация за психосоматика в акушерството и гинекологията, Международната асоциация по невропсихоанализа, Българско медицинско сдружение по хематология, Българско психоаналитично общество и Българско балинтово общество, квалифициран член на Българска асоциация по психотерапия.


Публикации:


Курсове от текущия семестър: