Електронен каталог

Иван Гинев

Иван Гинев
Академична длъжност:
Департамент:
Кино, реклама и шоубизнес
Телефон:
Приемно време:

Професионална автобиография:


Иван Гинев създава своето студио за визуална идентичност, екранни интерфейси и графичен дизайн през 2006. Често се включва в образователни инициативи, свързани с неговата специалност. Жури е в конкурса "Сайт на годината”.

Създава дизайни за редица успешни сайтове и брандове, сред които Wikimedia, Капитал, Mediapool, Майко Мила, ViewSofia, “България плува” и др. Работи по визуални решения за разнообразни клиенти в страна и по света, като стъпва на доказани от времето подходи към дизайна: качествена типография, рационална подредба на елементите, внимание към детайла. Обича простите решения на сложни проблеми. Вярва, че растежът и успехът на един бизнес се дължат до голяма степен на дизайна.

През 2022 защитава магистърска степен "Графичен дизайн за дигитални и печатни медии" в НБУ с проект и изложба за дигитално възраждане на декоративен шрифт от XX век, а от 2023 е докторант в университета и преподава в програма “Графичен дизайн”.

През 2024 инициира и участва в организацията на "Седмица на графичния дизайн", поредица от събития, посветени на дисциплината в НБУ.


Публикации:


Гинев, И. (бр. 3 / 2023), “Дигитално възраждане на декоративен шрифт от средата на XX век”, сп. “Полиграфия”, ISSN 0204-9953

Гинев, И. (бр. 1 / 2019), “Най-доброто от два свята”, сп. “Полиграфия”, ISSN 0204-9953

Курсове от текущия семестър: