BAHR535 Техники и средства за комуникация в ресторантьорството (на френски език)
Анотация:
Курсът е едносеместриален, с хорариум 120 часа, и цели да развие уменията на обучаемите да изграждат мисловен процес на френски език, да построяват правилно въпроси и изречения, да провеждат успешно устна комуникация на френски, да водят делова кореспонденция на френски език в областта на ресторантьорството и да овладеят необходимите техники и средства за изразяване на френски език.
Преподавател(и):
преп. Десислава Илиева
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят:
• Професионалната терминология в областта на ресторантьорството на френски език
• Овладели са техниките и средствата за успешна професионална комуникация в областта на ресторантьорството
2) могат:
• Да провеждат успешно устна комуникация в областта на ресторантьорството на френски език
• Да водят делова кореспонденция в областта на ресторантьорството на френски език
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
• Успешно завършен курс BAHR 335 и 435
• Познания по терминология в областта на ресторантьорство на български език
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Френски
Теми, които се разглеждат в курса:
- Presenter le restaurant,ses equipements et sa localisation.
- Informer le client sur les differents services.
- Les profils de poste au restaurant, organigramme
- Prendre une reservation au restaurant – par telephone ou par Internet
- Faire une confirmation de reservation par courrier electronique.
- Modification, annulation de reservation.
- Refuser une reservation.
- L'accueil du client au restaurant. Installer le client a table
- Accueillir un groupe.
- Decrire un plat
- Les verbes de cuisine
- Prendre une commande au restaurant
- Preparer le depart du client
- Presenter la note au restaurant
- Evaluer les prestations du restaurant
- Les reclamations et les reponses aux reclamations au restaurant
Литература по темите:
1.CORBEAU Sophie-„Hotellerie-restauration.com”-CLE International,Paris-2006.
2.GREGOIRE Maya,TIEVNASE Odile-“Grammaire progressive du francais”-CLE International,Paris/Colibri,Sofia-2001.
3. СОТИРОВА Адриана - Балчева, ДОНЧЕВА Венета – Le francais parle – premiere partie - София, 1990
4. Sotirova A, Popova N, Lekov L. - Correspondance commerciale - deuxieme edition remaniee
5.Iliev Andrey, Francais des affaires – Gabrovo, 2002
Средства за оценяване:
ТЕСТ 40%
ПРАКТИЧЕСКА ЗАДАЧА 30%
УСТЕН ИЗПИТ 30%