BAHR532 Техники и средства за комуникация в ресторантьорството (на немски език)
Анотация:
В курса се развиват уменията на студентите да изграждат мисловен процес на чуждия език; да построяват правилно въпроси и изречения , свързани с туристическата тематика;да комуникират успешно на чуждия език
Преподавател(и):
преп. Нина Хаджимихайлова
Описание на курса:
Компетенции:
1.Знаят: - основните граматични правила на немския език
- познават характерната лексика за обсл.дейности в туризма
2.Могат: - успешно да комуникират с чуждестранните клиенти
-дават информация на чуждия език
Предварителни изисквания:
Основни познания по немски език – граматични и лексикални (A2)
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Немски
Теми, които се разглеждат в курса:
- Gaste an der Rezeption: -empfangen und registrieren -Hotelzimmer beschreiben -Dienstleistungen an der Rezeption – beschreiben,anbieten und verkaufen -Geldwechseln
- Service: -Bedienung im Restaurant -Bedienung im Cafe -Bedienung auf dem Zimmer ( Roomservice)
- Informationen geben: -uber Sehenswurdigkeiten -uber Transportverbindungen -uber Apotheke und Poliklinik -uber Ausfluge
Литература по темите:
Hueber- Deutsch im Hotel-Gesprache fuhren
Durr&Kessler- Deutsch im Beruf-Hotellerie und Gastronomie
Touristik aktuell
Fachworterbuch fur Hotel,Restaurant,Kuche
Средства за оценяване: