BAHR533 Техники и средства за комуникация в ресторантьорството (на английски език)
Анотация:
Курсът е едносеместриален, с хорариум 120 часа, и цели да развие уменията на обучаемите да изграждат мисловен процес на английски език, да построяват правилно въпроси и изречения, да провеждат успешно устна комуникация на английски да водят делова кореспонденция на английски език в областта на ресторантьорството и да овладеят необходимите техники и средства за изразяване на английски език.
Преподавател(и):
преп. Здравка Банчева
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят:
• Професионалната терминология в областта на ресторантьорството на английски език
• Овладели са техниките и средствата за успешна професионална комуникация в областта на ресторантьорството
2) могат:
• Да провеждат успешно устна комуникация в областта на ресторантьорството на английски език
• Да водят делова кореспонденция в областта на ресторантьорството на английски език
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
• Успешно завършен курс BAHR 433
• Познания по терминология в областта на ресторантьорство на български език
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Английски
Теми, които се разглеждат в курса:
- Types of accommodation Dealing with enquiries about accommodation Giving opinions Hotel features
- Hotel facilities Describing rooms An informal letter recommending hotels Describing past time Making comparisons
- Staffing and internal organization Running a small hotel A job application A letter of application Obligation
- Reservations and check-in Telephone reservations Check-in procedure Reservations procedure Tag questions
- Hotel and restaurant services Ordering / Menus / Information sheets Intentions and spontaneous decisions Making requests
- Money matters Financial transactions Checking out Using numbers The passive
Литература по темите:
Работи се основно с учебника
High Season
English for the Hotel and Tourist Industry
Keith Harding and Paul Henderson
Oxford University Press
Student’s book
Workbook
Raymond Murphy
English Grammar in Use - първа и втора част
Списанието за туристическата индустрия “Caterer and Hotelkeeper”
и други пособия и материали според стартовото ниво на студентите
Средства за оценяване:
Тестове, домашна работа и устни изложения