BAHR536 Техники и средства за комуникация в ресторантьорството (на руски език)
Анотация:
Свободно комуникиране с носители на езика. Извличане на пълноценна информация от туристически текст.Свободно боравене с туристическа терминология/хотелиерство и ресторантьорство
Преподавател(и):
преп. Радостина Георгиева
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят:
Успешно завършилите курса студенти могат свободно да комуникират в сферата на туризма.Притежават висока степен на възприемане на жива и механична реч.Умеят да извличат пълноценна информация от туристически текстове.
2) могат:
Могат да общуват с носители на езика и да боравят с туристическа терминология
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения придобити в 270 учебни часа
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Руски
Теми, които се разглеждат в курса:
- Виды супов.
- Вторые мясные блюда.
- Блюда без мяса,овощные блюда.
- Рыбные блюда.
- Напитки.Горячие,холодные.Спиртные и без алкоголя.
- Болгарская национальная кухня.Ресторан в национальном стиле.
- Болгарские вина,проводим дегустацию.
- Болгарские народные обряды, обычаи и праздники. Русская национальная кухня
Литература по темите:
Уест, Дафни. Научи сам руски. С., 2006.
Димитрова,Стефана. Руска граматика. С., 2003.
Дилевски,Николай. Руска граматика. С., 1985
Липовска,Ана; Гочева,Лиана.Руски език / самоучител в диалози/.С.2004.
Карловска,Аннабела;Гочева,Лиана.Русский язык? Нет проблем!С.1997.
Уест, Дафни.Руската граматика в 7 лесни урока. С.,2007
Капинова, Е;Михайлова, М. Гостиница-какая она есть? Бургас, 2001