BAHR256 Кухня и кулинарни технологии - II част
Анотация:
Завършилите успешно курса са подготвени за изпълнение на поръчки, свързани с кулинарната продукция.
Преподавател(и):
Владимир Стамов
Описание на курса:
Компетенции:
могат: да изпълняват поръчки по зададени рецепти в кухненския блок и да работят в екип.
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
• Да са преминали успешно курс ВАНR 156 – Кухня и кулинарни технологии
• Основни понятия в кулинарните технологии
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Български
Теми, които се разглеждат в курса:
- Запознаване с видове кухненско оборудване.Характеристики, принципи на функциониране и продуктивност.
- Начини на управление в кухнята-видове заявки. Управление и контрол на кулинарната продукция.
- Видове термични обработки.
- Видове сосове и варива.
- Концепция на кухненската продукция. Организация на работата в кухня и издаване на кулинарна продукция.
- Познаване на срокове на годност, качества на продукцията, цени. Видове доставки и връзки с доставчици.
Литература по темите:
• “Art culinaire- techniques de base” - Ferre L.- France