BAHR131 Френски език

Анотация:

• Достигане ниво А1 / А2 във владеенето на френски език

прочети още
Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството (професионален бакалавър)

Преподавател(и):

преп. Георги Рашев  
преп. Даниела Димитрова  

Описание на курса:

Компетенции:

Успешно завършилите курса студенти:

1) знаят:

• Основни граматически категории, лексикален запаз от около 3000 лексикални единици

2) могат:

• Да изразяват основни, неабстрактни понятия в кратък разказ

• Да се представят и говорят за себе си и свои дейности


Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:

• по български език

• друг чужд език



Форми на провеждане:
Редовен

Учебни форми:
Лекция

Език, на който се води курса:
Френски

Теми, които се разглеждат в курса:

  1. Bonjour a tous Conjugaison des verbes Presentation Masculin et feminin Singulier et pluriel Interrogation Negation simple.
  2. Au travail Conjugaison des verbes en –er Accord des noms et des adjectifs Articles indefinis et definis Interrogation « est-ce que » , « qu’est-ce que c’est », « ou ».
  3. On se detend ? Conjugaison de faire, aller, venir, vouloir, pouvoir, devoir Futur proche pronoms : moi, toi, lui, elle, etc.
  4. Racontez-moi Passe compose Presentation d’un evenement passe La date et l’heure.
  5. Bon voyage Comparaison simple adjectifs demonstratifs et adjectifs possessifs.
  6. Bon appetit Article partitif Emploi des articles Interrogation avec inversion Reponses oui – si - non.
  7. Quelle journee verbes pronominaux Imperatif.

Литература по темите:

Echo 1

Средства за оценяване: