BAHR159 Оборудване на хотел и ресторант
Анотация:
Курсът цели запознаването на студентите с методите, средствата и действащите лица в сферата на хотелиерството и ресторантьорството; начините на експлоатация в хотели и ресторанти; анализ на различните нива на проектиране на хотели и ресторанти; определяне на функциите и отговорностите в техническите екипи.
Преподавател(и):
Чудомир Чернев
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят:
• Методите и средствата за експлоатация, проектиране, оборудване и инвестиране в хотел и ресторант
2) могат:
• Да анализират различните нива на проектиране на хотел и ресторант
• Да определят функциите и отговорностите в техническите екипи в хотел и ресторант
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
• Елементарни познания за оборудването на хотел и ресторант
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Български
Теми, които се разглеждат в курса:
- Определяне на понятията „машини” и „съоръжения”
- Начини и средства за оборудване с машини и съоръжения ……………..……………………………………… лекции 3
- Изготвяне на инвестиционен проект за оборудване
- Участници в експлоатацията на машини и съоръжения
- Изисквания към оборудването на хотели и ресторанти
- Нормативно-правна уредба за експлоатацията на хотели и ресторанти
- Поддръжка на хотели и ресторанти
- Техническа изправност и охрана на труда
- Обучение, квалификация и преквалификация на техническия персонал
Литература по темите:
• Организация, технология и икономика на хотелиерството, Димчо Тодоров Тодоров, изд. Матком, 2011 г.
• Закони за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд
Изд. Перфект Консулт, 2010 г.
• Най-важните наредби по безопасност и здраве при работа в предприятието
Изд. Труд и Право
Средства за оценяване:
ТЕСТ 50%
ПРАКТИЧЕСКА ЗАДАЧА 50%