BAHR331 Френски език

Анотация:

Достигане на ниво А1 / А2 по френски език

прочети още
Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството (професионален бакалавър)

Преподавател(и):

преп. Мирослав Станчев  
преп. Георги Рашев  
преп. Даниела Димитрова  

Описание на курса:

Компетенции:

Студентите могат да разказват за себе си и свои дейности в кратък разказ, могат да се представят и да говарят за абстрактни понятия.

Имат речников запас от 2000 думи, владеят сегашно, минало и бъдеще време;повелително и условно наклонения
Предварителни изисквания:
Студентите имат познания по български и по друг чужд език и начални познания по френски език.

Форми на провеждане:
Редовен

Учебни форми:
Лекция

Език, на който се води курса:
Френски

Теми, които се разглеждат в курса:

1.Souvenez-vous - les moments de la vie; l'imparfait; le recit au passe, exprimer la duree.

2. On s'appelle? - exprimer le frequence et la repetition, les COD et les COI.

3. Un bon conseil - donner un conseil, debut, continuation et fin de l'action, rapporter des paroles et des pensees.

4. Parlez-moi de vous - les qualites et les defauts des personnes.Pour caracteriser une personne ou une chose. L'imperatif avec un pronom. La formation des mots.

4. Vivement demain! - le futur simple, comparer.

5. Tu as du boulot? - pour parler d'une entreprise: emploi du pronom "en" et du pronom "y"; le conditionnel

6. Qu'en pensez-vous? - le subjonctif

7. C'est tout un programme - les propositions relatives.

Литература по темите:

Echo 1

Средства за оценяване:

Текущ контрол - 50 процента

Семестриален изпит - 50 процента