BAHR231 Френски език

Анотация:

Достигане на ниво А1 / А2 по френски език

прочети още
Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството (професионален бакалавър)

Преподавател(и):

преп. Мирослав Станчев  
преп. Георги Рашев  
преп. Даниела Димитрова  

Описание на курса:

Компетенции:

Студентите могат да разказват за себе си и свои дейности в кратък разказ, могат да се представят и да говарят за абстрактни понятия.

Имат речников запас от 1000 думи, владеят сегашно, минало и бъдеще време.
Предварителни изисквания:
Студентите имат познания по български и по друг чужд език

Форми на провеждане:
Редовен

Учебни форми:
Лекция

Език, на който се води курса:
Български

Теми, които се разглеждат в курса:

1. Bonjour a tous - verbes en -er

2.Au travail - poser des questions; parler de ses gouts; les articles; les noms et les adjectifs

3. On se detend? - parler des loisirs: pour parler des activites; les pronoms apres une preposition; parler du futur.

4. racontez-moi - le passe compose; la date et l'heure

5. Bon voyage - les voyages, comparer, les demonstratifs, les possessifs.

6. Bon appetit - pour comprendre un menu, pour parler d'un repas. Emploi des articles, les questions et les reponses, lq forme possessive "a + pronom".

7. Quelle journee - les activites de la journee, les verbes pronominaux, l'imperatif, l'expression de quantite

8. Qu'on est bien ici - pour parler d'un logement - situer et orienter, exprimer un besoin.

Литература по темите:

Echo A1

Средства за оценяване:

Текущ контрол - 50 процента

Семестриален изпит - 50 процента