Електронен каталог

Георги Малчев

Академична длъжност:
Департамент:
Кино, реклама и шоубизнес
Телефон:
e-mail:
Приемно време:

Професионална автобиография:


Георги Mалчев има над 15 годишен опит в областта на маркетинга и рекламата. Има дългогодишен опит в стратегическото развитие и оперативно управление на компании, както и в областта на корпоративния маркетинг и реклама. От над 7 години се занимава с дигитален маркетинг и реклама.

В момента в управляващ съдружник в www.xplora.bg - агенция за интегриран дигитален маркетинг. Сред клиентите на Xplora за цялостния си дигитален маркетинг са Toyota, Lexus, Activia, Medix, Easycredit и други.

Преди това Георги ръководеше дигиталния маркетинг на Мтел, и като част и от неговорите усилия компанията получи редица награди - за новия сайта на компанията, както и за дигитални кампании, а електронния магазин на компанията увеличи над 15 пъти продажбите си.

Преди това Георги Малчев беше съдружник в голяма дигитална агенция, където беше ключова част от растежа на компанията и екипа от 3 до над 40 души, и за работата с компании като Монделийз, Загорка, Lidl, Девин, Белла, Пощенска банка, Главболгарстрой и други.

Участвал е в множество проекти при създаването на маркетингова и рекламна концепция, както и свързаните инструменти, рекламните послания, формат и копирайтинг. Георги е бил съдружник и в няколко статъра

Бил е консултант, мениджър, главен оперативен директор и член на СД на дружества в областта на услугите и производството. Лично е участвал и/или ръководил над 15 проекта за нови компании и бизнес линии – от създаването на бизнес модел, през стратегически маркетинг и рекламна комуникация, до оперативно управление. Бил е директор дирекция в Министерство на икономиката и секретар на Съвета за икономически растеж към вицепремиера. Работил е като журналист и като копирайтър.

Георги Малчев има MBA от Американския университет в България, и бакалавърска и магистърска степен по Международни Икономически Отношения от УНСС. Сертифициран управленски консултант от Българската асоциация на управленските консултантски организации. Сертифициран в управлението на производството (CPIM) от APICS по управление на операциите.

Преподавател по бизнес комуникации, маркетинг и реклама. Лектор по мениджмънт и по маркетинг и реклама. Водещ, модератор, говорител и панелист на форуми по мениджмънт, търговия на дребно и инвестиции. Член на управителния съвет на IAB Bulgaria - за 2016 г., и преизбран за 2017 г. Ментор към Eleven и Launchub - фондове за дялови инвестиции в стартиращи компании. Три поредни години е част от журито на IAB MIXX AWARDS в България (два пъти за social media, и на създадената през 2017 категория Effective Use of Data), както и на E-volution Awards на списание Forbes.

Linkedin профил: http://www.linkedin.com/in/georgimalchev

Facebook профил: http://www.facebook.com/malcheff


Публикации:


Курсове от текущия семестър: