ALHM316 Специализиран трети чужд език (френски)

Анотация:

Курсът задълбочава изучаването на френския като трети чужд език, въвежда специализирана терминология от областта на луксозното хотелиерство и цели придобиването на умения за успешна комуникация с колеги, партньори и клиенти на френски език, както и необходимата писмена култура за поддържане на делови отношения.

прочети още
Управление на луксозното хотелиерство

Преподавател(и):

преп. Славянка Стамова  

Описание на курса:

Компетенции:

Успешно завършилите курса студенти:

1) знаят: основните граматични категории, френските наименования на материалната база в хотелите от високи категории, значенията на някои специализирани термини, разполагат със значителен речников запас

2) могат: Да комуникират на френски с клиентите, да приемат, преработват и оценяват получената професионална информация; да посрещнат, въведат и настанят госта, да го запознаят с услугите, предлагани в хотела


Предварителни изисквания:
• Базови знания по френски език.

Форми на провеждане:
Редовен

Учебни форми:
Лекция

Език, на който се води курса:
Български

Теми, които се разглеждат в курса:

ETABLIR DES CONTACTS

9. Souvenez-vous

L’imparfait

Emploi du passé composé et de l’imparfait

Expression de la durée

L’enchainement des idées (alors, donc, mais)

Le sens réciproque

10. On s’appelle ?

Les pronoms compléments directs

Les pronoms compléments indirects de personne

L’expression de la fréquence et de la répétition

11. Un bon conseil !

Expression du déroulement de l’action

- passé récent

- présent progressif

- futur proche

- action achevée / inachevée

Les phrases rapportées

12. Parlez-moi de vous

La place de l’adjectif

La proposition relative finale avec « qui »

C’est / Il est

Impératif des verbes avec pronoms

La formation des mots

13. Vivement demain

Le futur

La comparaison des qualités, des quantités et des actions

14. Tu as du boulot ?

Le pronom « en »

Le pronom « y »

Expression de la condition

15. Qu’en pensez-vous ?

Le subjonctif (emploi lié a quelques verbes)

Expression de la quantité (poids et mesure – évaluation – restriction)

16. C’est tout un programme !

Les propositions relatives introduites par « qui », « que », « ou »

Les adverbes (place, formation des adverbes en -ment )

La forme « en + participe présent »

Литература по темите:

J.JIRARDET, J.PECHEUR, C.GIBLE, ECHO 1 – Méthode de français, CLE INTERNATIONAL

J.JIRARDET, J.PECHEUR, C.GIBLE, ECHO 1 – Cahier personnel d’apprentissage, CLE INTERNATIONAL

S. CORBEAU, CH.DUBOIS, JL.PENFORNIS, L. SEMICHON, HOTELLERIE-RESTAURATION.COM - Méthode de français professionnel, CLE INTERNATIONAL

M. GREGOIRE, O.TIEVNASE – Grammaire progressive du français, CLE INTERNATIONAL/ COLIBRI

Средства за оценяване:

ПИСМЕН ИЗПИТ ……50…%

УСТЕН ИЗПИТ ……50…%