ALHM304 Специализиран първи чужд език (френски)

Анотация:

Настоящият курс има за цел да специализира и задълбочи познанията на студентите в областта на френския език за хотелиери и ресторантьори, необходими в областта на луксозното хотелиерство.

прочети още
Управление на луксозното хотелиерство

Преподавател(и):

преп. Славянка Стамова  

Описание на курса:

Компетенции:

Студентите познават специфични понятия от областта на френската гастрономия, историята и настоящето на френската кухня и хотелиерство, нямащи еквивалент в други езици.
Предварителни изисквания:
Ниво на владеене на френски език -В2+

Форми на провеждане:
Редовен

Учебни форми:
Лекция

Език, на който се води курса:
Френски

Теми, които се разглеждат в курса:

1.L'Antiquite - Orchetrate et Apicius:l'art culinaire des Anciens:

2. Le Moyen Age - le regne de Taillevent:

3. la Renaissance - le renouveau de la table.

4. Le XVII -e siecle: naissance de la grande cuisine.

5. Le XVIII-e siecle: Manger a la Cour

6. La Revolution - naissance de la restauration

7. Le XIX-e siecle - L'Age d'or de la gastronomie francaise

8. Les palaces.

9. L'epoque moderne et la Nouvelle Cuisine

10. La modernite alimentaire.

Литература по темите:

1.Histoire de la cuisine et des cuisiniers - Jean-Pierre Poulain er Edmond Neirick

2. La physiologie du gout - Jean-Anthelme Savarin

3. Les cahiers de l'OCHA

4. Le cru et le cuit - Claude-Levi Strauss

Средства за оценяване:

Курсова работа - 100 процента.