ALHM304 Специализиран първи чужд език (френски)
Анотация:
Настоящият курс има за цел да специализира и задълбочи познанията на студентите в областта на френския език за хотелиери и ресторантьори, необходими в областта на луксозното хотелиерство.

Преподавател(и):
преп. Славянка Стамова
Описание на курса:
Компетенции:
Студентите познават специфични понятия от областта на френската гастрономия, историята и настоящето на френската кухня и хотелиерство, нямащи еквивалент в други езици.
Предварителни изисквания:
Ниво на владеене на френски език -В2+
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Френски
Теми, които се разглеждат в курса:
1.L'Antiquite - Orchetrate et Apicius:l'art culinaire des Anciens:
2. Le Moyen Age - le regne de Taillevent:
3. la Renaissance - le renouveau de la table.
4. Le XVII -e siecle: naissance de la grande cuisine.
5. Le XVIII-e siecle: Manger a la Cour
6. La Revolution - naissance de la restauration
7. Le XIX-e siecle - L'Age d'or de la gastronomie francaise
8. Les palaces.
9. L'epoque moderne et la Nouvelle Cuisine
10. La modernite alimentaire.
Литература по темите:
1.Histoire de la cuisine et des cuisiniers - Jean-Pierre Poulain er Edmond Neirick
2. La physiologie du gout - Jean-Anthelme Savarin
3. Les cahiers de l'OCHA
4. Le cru et le cuit - Claude-Levi Strauss
Средства за оценяване:
Курсова работа - 100 процента.