ALHM302 Иновации в гастрономическото ресторантьорство
Анотация:
Да се запознаят студентите със същността и новостите в гастрономическите ресторанти.

Преподавател(и):
Владимир Стамов
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят: особеностите при работа в гастрономически ресторанти
2) могат: да изработват менюта и организират дейността в гастрономически ресторант.
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения: в кулинарните техники и ресторантъорството.
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Български
Теми, които се разглеждат в курса:
1 Еволюция на гастрономията лекции 6
2 Организация на кухня"haut de gamme" лекции 6
3 Управление и експлоатация на гастрономически ресторант лекции 6
4 Кулинарно изкуство,концепции и карти Лекции / практ. занимание 4/2
5 Нововъведения в кулинарията/суши.фюжън и т.н./ Лекции / практ. занимание 4/2
Литература по темите:
Haute cuisine- la cuisine de luxe-J P. Gravel
Tuilleresse- rmagazine
Средства за оценяване:
ПИСМЕНИ ЗАДАЧИ 50%
УСТЕН ИЗПИТ 50%