ALHM411 Специализиран втори чужд език (английски)
Анотация:
Курсът е едносеместриален и цели развиването на умения за свободна устна и писмена комуникация с английскоговорящи, свободно боравене с туристическа терминология за обслужване на гости в заведения. за настаняване и изхранване.
Преподавател(и):
преп. Здравка Банчева
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят: специализирана лексика за комуникация и обслужване на гости във висококатегорийни хотели,
2) могат: да обслужват клиент в хотел и ресторант със съответната терминология и да комуникират свободно както с гости, така и служебно на всички нива
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
• основни граматически и лексически познания по общ английски (поне на ниво А1), както и основна лексика за комуникация и обслужване на гости в хотелиерството и ресторантьорството.
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Български
Теми, които се разглеждат в курса:
Учебният курс обхваща следните теми:
1. Types of accommodation
Dealing with enquiries about accommodation
Describing a hotel for a brochure
Giving opinions
Expressing likes and dislikes
Hotel features
Choosing a hotel / Describing beach resort hotels
2. Hotel facilities
Describing rooms
An informal letter recommending hotels
Describing past time
Making comparisons
Comparing hotels
Prioritizing alteration work on a hotel
3. Staffing and internal organization
Running a small hotel
A job application
A letter of application
Obligation
Describing personality
Careers in housekeeping and maintenance
4. Reservations and check-in
Telephone reservations
Check-in procedure
Reservations procedure
Tag questions
Hotel documents
Allocating rooms
Buying a computer system
Литература по темите:
Работи се основно с учебника
High Season
English for the Hotel and Tourist Industry
Keith Harding and Paul Henderson
Oxford University Press
Student’s book
Workbook
Raymond Murphy
English Grammar in Use - първа и втора част
и други пособия и материали за упражнения
Средства за оценяване:
Писмени задачи - 50%
Устен изпит - 50%