ALHM404 Европейски стандарти и традиции в хотелиерството и ресторантьорството
Анотация:
Успешно завършилите курса трябва да са запознати с традициите в ЕС в хотелиерството и ресторантъорството, за да могат да се справят в различни ситуации при предлагане на качествен продукт на гости от европейските държави.
Преподавател(и):
преп. Славянка Стамова
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят:
Знаят да разпознават и идентифицират различните проблеми при работа с гости от ЕС.
2) могат:
Могат да използват придобитите знания и умения при организация на работата на гости от различни националности
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
Да са преминали курсовете по:
• Видове клиентела и взаимодействието с нея;
• Курсовете по кулинарни техники, ресторантъорство и хотелиерство
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Български
Теми, които се разглеждат в курса:
ТЕМАТИЧЕН ПЛАН:
1. Що е традиция?
2. Определение за хотелиерство и ресторантъорство и връзката между тях.
3. Традиции и особености на френската кухня.
4. Влиянието на френската кухня върху развитието на ресторантъорството в Европа.
5. Видни представители на френската гастрономия.
6. Основни черти на кухните на Европейските държави
7. Сравнителна характеристика
8. Съвременни тенденции в хотелиерството и ресторантъорството в Европа.
9. Водещи хотелиерски вериги в света- стандарти
10. Предимства и недостатъци на бълг. хотелиерство спрямо европейското
11. Предимства и недостатъци на българското ресторантъорство спрямо европейското.
12. Стратегии за качествено посрещане на гости от ЕС.
13. Обобщение.
Литература по темите:
• Статии и специализирани списания на френски и бълг. език
• Интернет
• Професионален опит
Средства за оценяване:
КУРСОВА РАБОТА/ПРОЕКТ - 100 %