ALHM211 Специализиран втори чужд език (френски)
Анотация:
Обогатяване на професионалната терминология в областите на хотелиерството и ресторантьорството
Достигане елементарно ниво на общуване на професионална тематика

Преподавател(и):
преп. Славянка Стамова
преп. Мирослав Станчев
преп. Георги Рашев
преп. Даниела Димитрова
преп. Десислава Илиева
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят:
•основна терминология в областите на хотелиерството и ресторантьорството, на френски език
2) могат:
•да общуват елементарно с колеги ,клиенти и работодатели в процеса на хотелиерското и ресторантьорско обслужване,на френски език
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
• По френски език-ниво А1
• Хотелиерство-теория и практика
Ресторантьорство-теория и практика
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Български
Теми, които се разглеждат в курса:
1 Presenter les equipements de l’hotel лекционна 2
2 Informer le client sur les differents services лекционна 2
3 Prendre une commande a l’etage Лекционна/ работа в групи 1/1
4 Articles partitifs лекционна 2
5 Prendre note d’une commande petit dejeuner par telephone лекционна 2
6 Imperatif present лекционна 2
7 Informer sur les curiosites locales Работа в групи 2
8 Nominalisation лекционна 2
9 Assurer le service a l’etage лекционна 2
10 Caracteriser les taches professionnelles du metier de concierge лекционна 2
11 Caracteriser les metiers de gouvernante et femme de chambre лекционна 2
12 Repondre aux demandes des clients a l’etage лекционна 2
13 Preparer le depart du client лекционна 2
14 Presenter la note лекционна 2
15 Elaborer un questionnaire des prestations d’hebergement работа в групи 2
Литература по темите:
• CORBEAU Sophie-“Hotelletie-restauration.com”-CLE International,Paris 2006…………………………………………………………………………………..
• GREGOIRE Maya,TIEVNASE Odile-“Grammaire progressive du francais -CLE International,Paris/Colibri,Sofia-2001
• PENNFORNIS Jean-Luc-“Francais.com”-CLE International,Paris/CGI-2009
Средства за оценяване:
ТЕСТ 50%
ПИСМЕНИ ЗАДАЧИ 50%