ALHM110 Чуждоезиково обучение (трети чужд език - френски)
Анотация:
Курсът представлява въведение в изучаването на френския като трети чужд език - задължително условие за успешната работа на служителите и мениджърите в луксозното хотелиерство.Целта е студентите да придобият умения за комуникация с колеги, партньори и клиенти на френски език, както и необходимата писмена култура за поддържане на делови отношения.

Преподавател(и):
преп. Славянка Стамова
преп. Мирослав Станчев
преп. Георги Рашев
преп. Даниела Димитрова
преп. Десислава Илиева
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят:
Основните граматични категории, базов речников запас на френски език за общуване по основни житейски теми
2) могат:
Да комуникират на френски език на ниво дебютант
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
•Знания и умения в икономиката на хотелиерството
•Знания и умения по български език и граматика
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Български
Теми, които се разглеждат в курса:
1. Bonjour a tous
Conjugaison des verbes
Presentation
Masculin / Feminin
Singulier / Pluriel
Interrogation (intonation)
Negation simple
2. Au travail
Conjugaison (verbes en –er)
Accord des noms et des adjectifs
Articles indefinis et definis
Interrogation (Est-ce que – Qu’est-ce que c’est – Ou)
3. On se detend ?
Conjugaison (faire – aller – venir – vouloir – pouvoir – devoir)
Futur proche
Pronoms moi, toi, lui, elle etc., apres une preposition
4. Racontez-moi
Passe compose (presentation d’un evenement passe)
La date et l’heure
Литература по темите:
J.JIRARDET, J.PECHEUR, C.GIBLE, ECHO 1 – Methode de francais, CLE INTERNATIONAL
J.JIRARDET, J.PECHEUR, C.GIBLE, ECHO 1 – Cahier personnel d’apprentissage, CLE INTERNATIONAL
S. CORBEAU, CH.DUBOIS, JL.PENFORNIS, L. SEMICHON, HOTELLERIE-RESTAURATION.COM - Methode de francais professionnel, CLE INTERNATIONAL
M. GREGOIRE, O.TIEVNASE – Grammaire progressive du francais, CLE INTERNATIONAL/ COLIBRI
Средства за оценяване:
ТЕСТ 50 %
ПИСМЕНИ ЗАДАЧИ 50 %