BAHR671 Професионална терминология - втори чужд език - английски
Анотация:
Курсът е едносеместриален, състои се от 120 часа и цели обогатяване на професионалната терминология, развиването на умения за свободна устна и писмена комуникация с английско говорящи, и свободно боравене с туристическа терминология.

Преподавател(и):
преп. Здравка Банчева
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят:
Необходимата терминология в областта на хотелиерството и ресторантьорството на английски език, с цел общуване и боравене със специализирана литература.
2) могат:
Да общуват на английски свободно с клиенти, работодатели и колеги на хоризонтално и вертикално ниво по време на работа в хотел и ресторант, както и в други институции и субекти от туристическата индустрия.
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
• по общ английски език, поне ниво А2
• по хотелиерство - теория,практика,основна специализирана терминология.
• по ресторантьорство - теория,практика,основна специализирана терминология.
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Английски
Теми, които се разглеждат в курса:
1. Dealing with complaints
Letters of complaint
Present perfect passive
Should have (done)
2. Off-site services
Guided tours / Entertainments / coach tours
Describing local attractions
3. The business traveler
Cultural differences
Hotel business facilities
4. Conferences
Conference facilities
Planning / checking a conference program
5. Tour operation - planning
Explaining “fam trips”
Incentive tours
Arranging itineraries
Reported speech
6. Tour operation - execution
Assessing tour group needs
A welcome letter and itinerary
Литература по темите:
Работи се основно по теми от учебника
High Season
English for the Hotel and Tourist Industry
Keith Harding and Paul Henderson
Oxford University Press
Student’s book
Workbook
Raymond Murphy
English Grammar in Use - първа и втора част
English for International Tourism
Miriam Jacob
Longman
и други пособия и материали според стартовото ниво на студентите.
Средства за оценяване:
- Тестове
- Писмени задачи
- Устен изпит: изложение по тема и диалог