BAHR667 Професионална терминология - втори чужд език - френски
Анотация:
Целта на курса е обогатяване на професионалната терминология на френски език, в областта на хотелиерството и ресторантьорството, както и достигане ниво на свободно общуване на френски език, на професионална тематика.

Преподавател(и):
преп. Десислава Илиева
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят:
Необходимата терминология в областта на хотелиерството и ресторантьорството ,на френски език, с цел общуване.
2) могат:
Да общуват свободно с клиенти, работодатели и колеги в процеса на хотелиерското и ресторантьорско обслужване, на френски език.
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
•по френски език
•Хотелиерство-теория,практика,специализирана терминология
•Ресторантьорство-теория,практика,специализирана терминология.
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Френски
Теми, които се разглеждат в курса:
Presenter les equipements l’hotel
Prendre une commande a l’etage
Informer sur les curiosites locales
Assurer le service a l’etage
Decrire un plat
Prendre une commande au restaurant
Reclamations au restaurant
Reclamations a la reception
Reclamations a l’etage
Reclamations par courrier electronique
Comment traiter les reclamations et la lettre d’excuse
Preparer le depart du client
Presenter la note
Evaluer les prestations
Toujours en contact
Les moyens de paiement
L’imperatif present
Les nominalisations
Les pronoms personnels
Les adverbes de quantite
Voix active et voix passive
La comparaison
Les pronoms relatifs
Литература по темите:
1.CORBEAU Sophie-„Hotellerie-restauration.com”-CLE International,Paris-2006.
2.GREGOIRE Maya,TIEVNASE Odile-“Grammaire progressive du francais”-CLE International,Paris/Colibri,Sofia-2001.
3.СОТИРОВА Адриана - Балчева, ДОНЧЕВА Венета – Le francais parle – premiere partie - София, 1990
Средства за оценяване:
Тестове - 50 %
Участие в работа в групи - 50 %