BAHR565 Професионална терминология - втори чужд език - френски
Анотация:
Целта на курса е обогатяване на професионалната терминология на френски език, в областта на хотелиерството и ресторантьорството, както и достигане ниво на свободно общуване на френски език на професионална тематика.

Преподавател(и):
преп. Десислава Илиева
Описание на курса:
Компетенции:
Успешно завършилите курса студенти:
1) знаят:
Необходимата терминология в областта на хотелиерството и ресторантьорството ,на френски език, с цел общуване.
2) могат:
Да общуват свободно с клиенти, работодатели и колеги в процеса на хотелиерското и ресторантьорско обслужване, на френски език.
Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:
•по френски език
•Хотелиерство-теория,практика,специализирана терминология
•Ресторантьорство-теория,практика,специализирана терминология.
Форми на провеждане:
Редовен
Учебни форми:
Лекция
Език, на който се води курса:
Български
Теми, които се разглеждат в курса:
Presenter l’hotel,ses equipements et sa localisation.
Informer le client sur les differents services.
Les profils de poste a l'hotel.
Les profils de poste au restaurant.
Prendre une reservation a l'hotel, au restaurant – par telephone ou par Internet
Faire une confirmation de reservation par courrier electronique.
Modification, annulation de reservation. Refuser une reservation.
L'accueil du client a l'hotel, au restaurant. Installer le client dans sa chambre. Accueillir le client au restaurant.
L'equipement d'une chambre. Produits et messages d'accueil.
Accueillir un groupe.
Accueillir au standard.
La clientele internationale.
Les noms - genre et nombre
Les articles - indefinis, definis et partitifs.
Les adjectifs possessifs, demonstratifs, indefinis.
Les adjectifs qualificatifs et de couleur - accord par genre et nombre, place de l'adjectif qualificatif.
Expressions de quantite + les nombres cardinaux, les nombres ordinaux, les fractions et les pourcentages.
L'interrogation.
La negation. Constructions negatives.
Le verbe - mode et temps.
Le passe compose
L'imparfait
Le futur proche et le futur simple.
Expressions de temps.
Литература по темите:
1.CORBEAU Sophie-„Hotellerie-restauration.com”-CLE International,Paris-2006.
2.GREGOIRE Maya,TIEVNASE Odile-“Grammaire progressive du francais”-CLE International,Paris/Colibri,Sofia-2001.
3.СОТИРОВА Адриана - Балчева, ДОНЧЕВА Венета – Le francais parle – premiere partie - София, 1990
Средства за оценяване:
Тестове - 50 %
Участие в работа в групи - 50 %