BAHR565 Професионална терминология - втори чужд език - френски

Анотация:

Целта на курса е обогатяване на професионалната терминология на френски език, в областта на хотелиерството и ресторантьорството, както и достигане ниво на свободно общуване на френски език на професионална тематика.

прочети още
Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството (професионален бакалавър)

Преподавател(и):

преп. Десислава Илиева  

Описание на курса:

Компетенции:

Успешно завършилите курса студенти:

1) знаят:

Необходимата терминология в областта на хотелиерството и ресторантьорството ,на френски език, с цел общуване.

2) могат:

Да общуват свободно с клиенти, работодатели и колеги в процеса на хотелиерското и ресторантьорско обслужване, на френски език.


Предварителни изисквания:
Студентите да имат знания и/или умения:

•по френски език

•Хотелиерство-теория,практика,специализирана терминология

•Ресторантьорство-теория,практика,специализирана терминология.



Форми на провеждане:
Редовен

Учебни форми:
Лекция

Език, на който се води курса:
Български

Теми, които се разглеждат в курса:

Presenter l’hotel,ses equipements et sa localisation.

Informer le client sur les differents services.

Les profils de poste a l'hotel.

Les profils de poste au restaurant.

Prendre une reservation a l'hotel, au restaurant – par telephone ou par Internet

Faire une confirmation de reservation par courrier electronique.

Modification, annulation de reservation. Refuser une reservation.

L'accueil du client a l'hotel, au restaurant. Installer le client dans sa chambre. Accueillir le client au restaurant.

L'equipement d'une chambre. Produits et messages d'accueil.

Accueillir un groupe.

Accueillir au standard.

La clientele internationale.

Les noms - genre et nombre

Les articles - indefinis, definis et partitifs.

Les adjectifs possessifs, demonstratifs, indefinis.

Les adjectifs qualificatifs et de couleur - accord par genre et nombre, place de l'adjectif qualificatif.

Expressions de quantite + les nombres cardinaux, les nombres ordinaux, les fractions et les pourcentages.

L'interrogation.

La negation. Constructions negatives.

Le verbe - mode et temps.

Le passe compose

L'imparfait

Le futur proche et le futur simple.

Expressions de temps.

Литература по темите:

1.CORBEAU Sophie-„Hotellerie-restauration.com”-CLE International,Paris-2006.

2.GREGOIRE Maya,TIEVNASE Odile-“Grammaire progressive du francais”-CLE International,Paris/Colibri,Sofia-2001.

3.СОТИРОВА Адриана - Балчева, ДОНЧЕВА Венета – Le francais parle – premiere partie - София, 1990

Средства за оценяване:

Тестове - 50 %

Участие в работа в групи - 50 %