Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството (професионален бакалавър)

Кратко представяне на програмата:

Обучението в програмата е за образователно квалификационна степен "професионален бакалавър" с продължителност три години и учебните занятия се провеждат в учебна база в к.к. Албена и учебни зали в гр. Варна. Обхваща общо образование; аудиторни лекционни курсове в областта, мениджмънта на туристическото предприятие, бизнес планирането, оборудването на хотели и ресторанти, информационните системи за резервации и настаняване, икономиката на туризма, маркетинговата политика в туризма, бизнес комуникациите на чужд език, професионалната етика; извънаудиторни учебни форми; интензивно изучаване на два чужди езика - френски и немски. Обучението е практически ориентирано и включва изготвяне на маркетингова стратегия на хотел/ресторант, аналитичен отчет по ресторантьорство, казус по професионална етика, анализ на професионална среда, преддипломен стаж и аналитичен отчет на чужд език, самостоятелни работи и казуси в хотелиерството и ресторантьорството, както и по професионална терминология на изучаваните чужди езици.

Софтуер за автосервиз е разработен от ФОРНЕКСТ с цел обслужване на малки и средно големи автосервизи, които имат необходимост от проследяване на процесите по обслужване на автомобилите в сервиза и регистриране на всички извършени ремонти, съхраняване на информация с история на извършените ремонти за всички автомобили, които са постъпвали в сервиза. При създаване на курсова работа за създаване на софтуер за автосервиз се използват технологии свързани със създаване на база данни на SQLITE, създаване на SQL заявки за извличане на информация с командата SELECT и използване на JOIN за връзки между свързани таблици.

прочети още
Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството (професионален бакалавър)

Специалност и професионална квалификация:

Специалност: Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството
Квалификация: мениджър

Практики:

Студентите провеждат минимум две практики в учебния ресторант към програмата и минимум два задължителни учебни стажа извън учебната база - в България и в чужбина.

Международна мобилност:

Програмата осигурява възможност за международна студентска мобилност с университети във Франция.

Компетенции на завършилите програмата:

- знания за действащите стандарти и съвременните технологии в хотелиерството и ресторантьорството;

- умения да управляват хотели и ресторанти, да осъществяват делови контакти и да водят преговори с чуждестранни партньори в областта на туристическия бизнес.

Дипломиране:

Завършването на обучението за степен професионален бакалавър става с полагане на държавни изпити след покриване на изисквания брой кредити. Държавните изпити са по: "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и по специализиран чужд език. Завършилите програмата могат да продължат в магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" със срок на обучение 4 семестъра.

Професия и възможни заемани длъжности:

Завършилите програмата са: мениджър в хотелиерството и ресторантьорството; мениджъри в представителства на чужди туроператори, международни хотелски и ресторантьорски вериги. Обучението се провежда в к.к. Албена.

Департамент, предложил програмата:

Бизнес администрация